logare  |  registrare

Dezvoltarea managementului modern

Dezvoltarea managementului modernzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 16 decembrie 2011
Dezvoltarea managementului modern
164.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 184
Descriere

Dezvoltarea managementului modern

     Obiective

 

*      Discutarea schimbărilor survenite în cadrul organizaţiilor şi în practicile manageriale datorită dezvoltării teoriilor moderne privind managementul.

*      Identificarea contribuţiei diferitelor şcoli la dezvoltarea gândirii manageriale.

*      Descrierea managerului din punctul de vedere al funcţiilor, rolurilor şi abilităţilor.

*      Înţelegerea cauzelor pentru care teoriile şi practicile manageriale s-au modificat de-a lungul timpului.

*      Înţelegerea motivelor pentru care principiile lui Fayol nu mai sunt valabile în toate situaţiile în prezent.

*      Descrierea naturii unui sistem deschis.

*      Înţelegerea leadership-ului ca parte a rolului unui manager.

 

     Managementul modern implică un mare număr de abilităţi şi orientări, dintre care multe presupun abilităţi legate de statistică, utilizarea tehnologiei informaţiei, contabilitate şi matematică. Managementul pune accent pe rezolvarea raţională a problemelor şi pe gândirea logică. Cum managementul implică în mod necesar oameni, este de o mare importanţă deţinerea de abilităţi interpersonale – abilitatea de a lucra cu indivizii, dar şi cu echipe de lucru. Pentru a avea succes, un manager trebuie să îndeplinească mai multe roluri şi funcţii.

  Domeniul managementului se intersectează cu un mare număr de discipline – ştiinţe sociale, logică, filozofie, matematică, tehnologie informatică, relaţii internaţionale, lingvistică şi cultură. Pentru a fi bine pregătit, viitorul manager are nevoie de un bagaj bogat de cunoştinţe din domenii variate şi de abilităţi care să îi permită să îndeplinească o serie de funcţii; toate acestea îl vor ajuta să îşi îmbunătăţească din punct de vedere calitativ deciziile şi abilităţile.

  Capitolul va urmări dezvoltarea istorică a managementului modern de la formele iniţiale de organizare socială, politică şi economică, spre apariţia şcolilor de gândire managerială. Vor fi prezentate şcoala raţională, şcoala ştiinţifică, şcoala relaţiilor umane şi modele contemporane de management, şi vor fi discutate conceptele de bază ale fiecărui model în viziunea principalilor teoreticieni şi cercetători. Vor fi prezentate de asemenea diferitele roluri şi funcţii ale managementului modern, şi vom stabili că noţiunea de management desemnează atât proceduri raţionale sistematice, cât şi abilitatea de a lucra cu indivizii şi cu grupurile.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net