logare  |  registrare

Scrierea unei pagini de Web în HTML

Scrierea unei pagini de Web în HTMLzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru joi, 15 decembrie 2011
Scrierea unei pagini de Web în HTML
136 KB Priveşte
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 208
Descriere

Scrierea unei pagini de Web în HTML


         Paginile de Web sunt scrise într-un limbaj numit HTML (Hypertext Markup Language -limbaj de marcare hipertext). HTML permite utilizatorilor să producă pagini care includ texte, grafică şi indicatori la alte pagini de Web. Vom începe sa studiem HTML cu aceşti indicatori, pentru că ei reprezintă tocmai mecanismul care ţine Web-ul conectat.

URL -Uniform Resource Locators

Am spus de mai multe ori că o pagină de Web poate să conţină referinţe la alte pagini. Încă de la crearea Web-ului a fost dar că pentru a avea o pagină care să indice spre altă pagina este necesar un mecanism care să permită numirea şi regăsirea paginilor.

 

      Dacă fiecare pagină ar avea un nume unic, atunci nu ar exista nici o ambiguitate în identificarea paginilor. Totuşi, problema nu este încă rezolvată. Să considerăm de exemplu o paralelă Între oameni şi pagini.

      Soluţia aleasă identifica paginile într-un mod care rezolvă toate trei problemele în acelaşi timp. Fiecare pagină are un URL (Uniform Resource Locater - adresa uniformă pentru localizarea resurselor) care funcţionează ca nume al paginii general valabil Un URL are trei componente: protocolul, numele DNS al maşinii pe care este memorat fişierul şi un nume local, care indică în mod unic pagina (de obicei numele fişierului care conţine pagina). 

...

HTML-HyperText Markup Language

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com