logare  |  registrare

Corespondenţa protocolară

Corespondenţa protocolarăzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 12 decembrie 2011
Corespondenţa protocolară
64 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 131
Descriere

Corespondenţa protocolară


     Relaţiile civilizate între doi parteneri de afaceri determină un anumit tip de scrisori ocazionate de diverse prilejuri. Corespondenţa protocolară se referă la invitaţii, felicitări, scrisorile de felicitare şi diferite tipuri de scrisori transmise de departamentul de protocol al instituţiei respective. Acest tip de corespondenţă se practică şi la nivel înalt, între omologi.

     INVITAŢIILE

Invitaţiile se trimit unor persoane importante pentru firmă şi sunt adresate din partea unei persoane din conducere.

    Invitaţiile privesc în special coctailurile, dejunurile, recepţiile (la nivel înalt), conferinţele organizate în cadrul firmei, prezentarea unor produse, o inaugurare, la sărbătorirea unor angajaţi, ziua porţilor deschise etc.

     Cu toate că telefonul înlocuieşte astăzi o mare parte din comunicarea scrisă, la invitaţii este obligatorie comunicarea scrisă. Invitaţia scrisă este un mod de prezentarea a gazdei şi a evenimentului care are loc, dar ea informează şi despre locul, data, cauza  desfăşurării respectivei manifestări.

      Invitaţiile nu sunt numai bilete de intrare, ci şi cărţi de vizită ale gazdei. O invitaţie de afaceri nu trebuie doar să-l facă pe destinatar să aştepte cu nerăbdare participarea la petrecere (manifestare), ea trebuie să pună şi prestigiul expeditorului într-o lumină favorabilă. Invitatul primeşte scrisoarea şi astfel se realizează primul contact între el şi evenimentul ce va urma. Primele impresii sunt totdeauna importante. De aceea, mărimea, culoarea, grafica folosite, dar şi conţinutul trebuie să conlucreze la obţinerea efectului dorit. Individualitatea şi creativitatea formulării pot influenţa valoarea şi atractivitatea evenimentului.

Structura unei invitaţii cuprinde următoarele elemente:

-denumirea şi sigla firmei;
 -numele şi eventual, funcţia celui care lansează invitaţia;
-formularea invitaţiei;
- evenimentul propriu-zis (genul de petrecere);
- scopul întâlnirii (petrecerii);
- data, ora;
- locul;
- instrucţiuni speciale;
- unde se poate răspunde.

Invitaţia oficială cuprinde titlul gazdei fără nume, dar adăugarea numelui nu reprezintă o greşeală.

    În afară de numele gazdei, pe invitaţie mai poate fi trecut numele unei personalităţi de al cărei prestigiu beneficiază evenimentul. Înainte de a-i imprima numele, ne vom asigura că această persoană este de acord, prezentându-i proiectul textului. 

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com