logare  |  registrare

Schema bloc a televizorului alb-negru şi schema bloc a televizorului color

Schema bloc a televizorului alb-negru şi schema bloc a televizorului colorzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru joi, 08 decembrie 2011
Schema bloc a televizorului alb-negru şi schema bloc a televizorului color
129.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Schema bloc a televizorului alb-negru

şi schema bloc a televizorului color


În majoritatea schemelor de construcţie a televizoarelor nu este realizată o asemenea detaliere deoarece în aşa caz este prea complicat de a confecţiona şi de a repara televizoarele. Pentru simplificare cîteva blocuri se unesc între ele formînd module. Astfel în televizoarele alb-negru se deosebesc modulele:

  1. 1. Modulul RF – conţine amplificatorul RF, convertorul de frecvenţă, heterodina şi, dacă este realizat, stabilizatorul automat de frecvenţă;
  2. 2. Modulul Semnalului – conţine amplificatorul FI, detectorul video, amplificatorul video şi reglatorul automat de nivel;
  3. 3. Modulul audio – conţine amplificatorul rezonant, detectorul FM şi amplificatorul de audio-frecvenţă;
  4. 4. Modulul de explorare – Conţine selectorul de impulsuri de sincronizare, generatorul de baleaj de cadru şi linie şi etajele lor de ieşire, blocul de stingere pe calea inversă şi liniarizatorul de tensiune înaltă.

Pentru o construcţie mai simplă cîteva blocuri pot fi situate pe o placă imprimată pentru a economisi spaţiu. În prezent unele blocuri pot fi chiar integrate într-un singur microcircuit.


      Antena – nu intră în componenţa televizorului dar se cuplează la el prin intermediul conectorului din amplificatorul RF. Pentru antenă este foarte necesară acordarea impedanţei sale cu cea a televizorului. Diferite forme de antene şi amplasări duc la diferite amplificări a semnalului la intrarea în televizor. Aceasta este foarte important atunci cînd televizorul posedă o sensibilitatea mică sau medie.

       Amplificatorul RF – Este amplificator de radiofrecvenţă. Cerinţele faţă de el sunt foarte dure deoarece el amplifică semnale în banda undelor metrice şi decimetrice în care fiecare porţiune de cablu prezintă un circuit cu parametri distribuiţi. De asemenea de sensibilitatea şi stabilitatea la zgomot a amplificatorului RF depind parametrii şi clasa de utilizare a întregului televizor. Împreună cu circuitul mixerului de frecvenţă, heterodina şi stabilizatorului de frecvenţă se plasează într-o cutie metalică.

       Convertor de f – mai este numit şi mixer, el transformă semnalul de radiofrecvenţă în semnal de frecvenţă intermediară prin mixarea lui cu semnalul generat de heterodină. La ieşirea mixerului se colectează un semnal ce rezultă diferenţa dintre frecvenţa semnalului şi frecvenţa mixerului (de obicei 38MHz).

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net