logare  |  registrare

Diabetul zaharat juvenil

Diabetul zaharat juvenilzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 25 martie 2011
Diabetul zaharat juvenil
35.91 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 110
Descriere

Diabetul   zaharat   juvenil

 

Diabetul zaharat este afecţiunea endocrină şi metabolică cea mai frecventă în copilărie, caracterizată printr-o creştere permanentă a glicemiei, însoţită sau nu de semne clinice, fiind cauzată de  alterarea secreţiei de insulină sau perturbării acţiunii sale. Aceasta afectează ambele sexe, aproximativ în egală măsură, cu o uşoară predominanţă a sexului masculin.

Diabetul zaharat se clasifică după secreţia reziduală de insulină în:

  •        diabet zaharat tip I sau juvenil, sau insulinodependent;
  •        diabet zaharat tip II sau adult sau non-insulinodependent.

Cel mai frecvent întâlnit la copil şi adolescent este tipul I, în mod excepţional se poate întâlni şi tipul II.

Diabetul zaharat şi tratamentul său trebuie să influenţeze cât mai puţin viaţa şi activitatea copilului sau adolescentului. Pentru siguranţa propriei sănătăţi el trebuie să aibă în permanenţă un medalion sau un carnet în care să se scrie diagnosticul pe care-l are, tratamentul pe care-l primeşte zilnic, câte unităţi de insulină, precum şi o cantitate mică de zahăr, pe care să-l folosească în caz de hipoglicemie. Profesorii vor fi la curent cu afecţiunea lor, acordându-le sprijin, dacă este nevoie. Administrarea insulinei nu o poate face oricine. Dacă se administrează o doză mai mare, elevul poate prezenta o stare asemănătoare beţiei sau îşi poate pierde starea de conştienţă, când nu se mai poate ajuta singur. Dacă este găsit în această stare i se va administra imediat apă cu zahăr, iar dacă nu mai poate înghiţi sau dacă în maxim 15 minute nu-şi revine va fi transportat de urgenţă la spital. Pierderea de timp periclitează viaţa elevului.

Se recomandă ca şcolarizarea să se facă în localitatea de domiciliu, pentru că în mediul familial se poate asigura mai uşor regimul alimentar de care are nevoie.

 

Copilul cu diabet zaharat trebuie să fie încurajat să practice activităţi fizice şi sport, care-l vor ajuta fizic şi psihologic. Efortul fizic mediu face parte din terapia bolii, după dietă şi tratamentul insulinic.

Exerciţiile fizice pot fi practicate de elevii cu diabet zaharat tip I, fără complicaţii cardiovasculare, respiratorii, hepatice, sanguine, renale. Ele trebuie să fie practicate regulat, progresiv, în ceea ce priveşte durata şi intensitatea. Exerciţiile fizice vor fi supravegheate de medic.


...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com