logare  |  registrare

Testarea convertoarelor A-D

Testarea convertoarelor A-Dzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru smbt, 05 noiembrie 2011
Testarea convertoarelor A-D
465.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Testarea convertoarelor A-D


Noţiuni generale

   Sunt câteva motive pentru a înţelege cât de impotantă este metodologia de testare a convertorului A/D. Pentru a înţelege performanţele tipurilor de date care sunt relevante aplicaţiei utilizatorului, acesta trebuie  să înţeleagă metodele de testare ale producătorului. Utilizatorul poate constata că fabricantul a folosit condiţii de testare diferite de cele ale aplicaţiei, astfel apărând necesitatea unor metode de testare suplimentare. Înţelegerea principiilor de testare ale convertoarelor facilitează specifiacaţiile sau performanţele acestor teste.

 

            Importanţa legăturii prin alegerea testelor pentru aplicaţii

     Când caracterizarea performanţelor unui convertor A/D semnificaţia specificaţiilor este descrisă de cum au fost făcute testele şi cum sunt obţinute datele. Spre exemplu, nu există o metodă standard pentru a testa eroarea diferenţială de neliniaritate. Depinzând de cum sunt testate specificaţiile, diferite caracterisitici de performanţă pot fi însuşite din datele resultate la eroarea diferenţială de neliniaritate. Dacă dispozitivul este testat static cu localizarea fiecărei tranziţii de nivel indentificat, monotonicitatea convertorului poate fi determinată printr-o foarte mare acurateţe. Totuşi, unele metode de testare (aşa cum se va arătă in secţiunea histogramei) pot masca o funcţie de transfer nemomonotonică. Pe de-altă parte testele statice pot fi rulate numai pe nivele de intrare de curent continuu, astfel dispozitivul dacă a fost testat numai statistic un utilizator nu va cunoaşte erorile ce vor creşte sau descreşte banda de intrare. Ca rezultate, testele statice pot fi mai apropiate pentru testarea unui convertor A/D folosit în conversia directă a curentului (DC) sau unei bande de semnale joase când momotonicitatea nu este cerută. În sens contrar, testele dinamice sunt deseori folositoare în determinarea performanţelor convertoarelor cu aplicaţii pentru benzi de frecvenţă mari. Testele speciale pot fi cerute pentru amplitudinea semnalelor impulsuri.

 

      Dificultatea izolării erorilor convertoarelor de erorile de iniţializare la testare, de      tensiuni de referinţă, de “sample and hold”

            Toate componentele sistemului de conversie a datelor au fiecare o anumită influenţă în calitatea conversiei. Erorile date de referinţa de tensiune, de “sample and hold” (S/H) sau de memoria tampon (buffer) pot fi foarte greu de deosebi din însăşi imperfecţiunile convertorului. În chestiunea testării convertoarelor pot fi două abordări: în primul rând, dacă parametrul este destinat să caracterizeze convertorul pentru diverse aplicaţii apoi dacă este avantajos să se folosească componente pe placa de test având un nuvel de precizie mai mare decât convertorul. Aceste două probleme ajută la analiza erorilor, dacă ele sunt ale convertorului sau ale componentelor de susţinere a sa. Dacă convertorul este testat pentru a se determina pentru ce aplicaţie este mai nimerit este necesar să se duplice componentele suport pentru a determina performanţele sistemului.

            Testele iniţiate de producători pot include circuite şi componente de suport, cum ar fi semnal de intrare sau buffere de referinţă sau capacitoare de decuplare ce nu pot fi deranjante pentru aplicaţia respectivă. Determinând cât de bine poate lucra convertorul cu componenetele suport permise, se pot minimiza erorile dispozitivului.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net