logare  |  registrare

Digestia in intestinul gros

Digestia in intestinul groszoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru joi, 03 noiembrie 2011
Digestia in intestinul gros
41.13 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 110
Descriere

Digestia in intestinul gros


    Funcţiile principale ale intestinului gros sunt absorbţia apei şi resturilor de substanţe nutritive, depozitarea conţinutului intestinului subţire, formarea materialelor fecale şi evacuarea lor.

    Mucoasa intestinului gros secretă în cantităţi infime un suc ce aproape nu conţine fermenţi, dar include în abundenţă mucus—component necesar pentru formarea maselor fecale. Secreţia sucului se declanşează prin excitarea mucoasei cu excitanţi mecanici şi chimici locali.

   Un rol important pentru digestia în intestinul gros revine bacteriilor. Celuloza ce se conţine în alimente ajunge până la intestinul gros în stare intactă, deoarece sucurile digestive nu conţin fermenţi pentru scindarea ei. Enzimcle eliminate în activitatea vitală a bacteriilor descompun celuloza, conţinutul celulelor vegetale devenind accesibil digestiei şi absorbţiei. Astfel se mistuie circa 50% din celuloza ce se conţine în alimente. Bacteriile din intestinul groş participă la sintezarea vitaminei K şi a unor vitamine din grupul B. în condiţii normale, flora microbiană din intestin protejează organismul gazdei de invazia şi înmulţirea microbilor patogeni, contribuind astfel la consolidarea imunităţii. Animalele crescute şi întreţinute în condiţii de sterilitate a mediului nu sunt viabile.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net