logare  |  registrare

ANATOMIA APARATULUI GENITAL FEMININ

ANATOMIA APARATULUI GENITAL FEMININzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 20 martie 2011
anatomia aparatului genital feminin
47.32 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 110
Descriere

ANATOMIA APARATULUI GENITAL FEMININ

 

   Reproducerea este o caracteristica fundamentala a oricarei fiinte si se realizeaza prin participarea a doua organisme de sex diferit. Ea este rezultatul fecundarii gametului feminin (ovul) de catre gametul masculin (spermatozoid). Oul rezultat se grefeaza in cavitatea uterina, unde continua sa creasca si sa se dezvolte pana ce fatul devenit viabil este expulzat din uter prin actul nasterii.

   Diferentierea sexuala este prezenta inca din momentul fecundarii oului, dfar diferentierea intersexuala somatopsihica are loc lent in timpul copilariei si se realizeaza dupa pubertate ca urmare a activitatilor gonadelor. In copilarie, hormonii sexuali secretati in cantitati reduse contribuie, impreuna  cu ceilalti hormoni, la cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului, iar dupa pubertate, acesti hormoni secretati in cantitati crescute la femei cu anumite caracteristici ciclice, intretin functia sexuala.

Organizarea morfofunctionala a sistemului reproducator la ambele sexe este extrem de complexa, gonadele avand atat functia de a produce gameti (ovule si spermatozoizi) cat si pe cea de a secreta hormoni sexuali, care prin diferitele lor activitati asupra organelor genitale si asupra intregului organism, asigura conditii optime pentru reproducere.

   Aparatul genital feminin este format dintr-o parte externa - vulva - si un grup de organe interne localizate in pelvis: vaginul, uterul, trompele Faloppe (salpinge) si ovarele.

   Glandele mamare constituie anexe ale aparatului genital.

   Evolutia si starea morfologica a organelor genitale sunt in strinsa interdependenta cu starea hormonala, diferita in fiecare din perioadele de dezvoltare.

   VULVA – reprezinta deschiderea in afara organelor genitale .

    Este constituita din: - muntele lui Venus

 

-   labiile mari

-   labiile mici

-   clitorisul

-   himenul

-   glandele Bertholin

-   glandele Skene

-   bulbii vestibulari

-   glandele anexe regionale

-   perineul 

...

vezi in continuare...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net