logare  |  registrare

Clasificarea cablurilor optice

Clasificarea cablurilor opticezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 01 noiembrie 2011
Clasificarea cablurilor optice
155 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 117
Descriere

Clasificarea cablurilor optice


    Cablul optic constă din fibre din cuarţ (ghiduri de undă) răsucite după o anumită sistemă, care sunt incluse într-un înveliş protector comun. La necesitate cablul poate conţine elemente de forţă şi elemente de elemente de amortizare.

            Cablurile optice existente după destinaţie pot fi clasificate în trei grupe: magistrale, de zonă şi urbane. În diferite grupe se evidenţiază cabluri optice subacvatice, de obiect şi de montaj.

            Cablurile optice magistrale sunt destinate pentru transmiterea informaţiei la distanţe mari şi un număr foarte mare de canale. Ele trebuie  să posede o atenuare şi dispersie mică şi capacitatea de transmitere informaţională mare. Se foloseşte fibra monomod cu dimensiunile miezului şi învelişului 8/125 mm. Lungimea de undă 1,3...1,55 mm.

            Cablurile optice zonale servesc pentru organizarea legăturii multiplexe între centrul regional şi raioane cu lungimea legăturii de până la 250 km. Se folosesc fibre gradient cu dimensiunile 50/125 mm. Lungimea de undă 1,3 mm. 

       Cablurile optice urbane se folosesc în calitate de linii le legătură între CTA urbane şi nodurile de legătură. Ele sunt calculate pentru distanţe mici (până la 10 km) şi un număr mare de canale. Fibrele sunt gradiente (50/125 mm). Lungimea de undă 0,85 şi 1,3 mm. Aceste linii, de regulă, lucrează fără regeneratoare de linie intermediare.

      Cablurile optice subacvatice sunt destinate pentru stabilirea legăturii prin baraje de apă mari. Ele trebuie să posede o rigiditate mecanică foarte înaltă la rupere şi trebuie să conţină învelişuri stabile la umezeală. Pentru legăturile subacvatice de asemenea foarte important este de a avea o atenuare foarte mică şi sectoare de regenerare foarte mari.

      Cablurile optice de obiect servesc pentru transmiterea informaţiei în interiorul unui obiect. Aici se referă legăturile de instituţie şi videotelefonia, reţeaua internă a televiziunii prin cablu, şi de asemenea sistemele informaţionale a obiectelor mobile (avioane, corăbii).

     Cablurile optice de montaj se foloseşte pentru montajul aparaturii în interior cât şi între blocuri. Ele sunt fabricate sub formă de furtun sau lente subţiri.

      Cablurile optice de producţie ruseasca. Prima generaţie de cabluri optice, fabricate în anii 1986-1988 includ cabluri de legătură urbane (OK-50), zonale (ОЗКГ) şi magistrale (ОМЗКГ). Cerinţele contemporane de dezvoltare a telecomunicaţiilor au cerut elaborarea noilor tipuri de cabluri optice (a doua generaţie). Astfel de cabluri, elaborate în perioada anilor 1990 – 1992, sunt: OKK – pentru legăturile urbane (amplasarea în canalizaţii), ОКЗ – pentru legăturile zonale şi ОКЛ – pentru legăturile de linii magistrale.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net