logare  |  registrare

Activităţi ale creierului

Activităţi ale creieruluizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 20 martie 2011
Activitati ale creierului
35.82 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 110
Descriere

Activităţi ale creierului


Creierul uman ,aşezat în interiorul craniului, este mai sofisticat decât cel mai  performant computer.Cu ajutorul  milioanelor de celule , acesta direcţioneaza şi monitorizeaza toate activităţile noastre–chiar şi atunci când dormim.

 

Creierul este principalul coordonator şi centrul de comanda al organismului. Asemenea unei centrale telefonice, preia mesaje provenind de la ochi, urechi, nas, limba si piele si trimite semnale spre muschi şi glande. Creierul functioneaza ca si un computer, procesand si inmagazinand informatii.

 

În interiorul său se afla un sistem postal care timite mesaje spre acea regiune a creierului, unde aceasta trebuie sa fie descifrate.

Activitatea creierului nu se rezumă doar la manipularea datelor. El este centrul sentimentelor, emotiilor si dorintelor, cu ajutorul caruia puteam invata si crea ganduri si idei.

La nivelul celular

Creierul uman este constituit din prste 10 000 milioane de neuroni microscopici sau celule nervoase.Fiecare dintre acestea are un corp celular, ce contine nucleul din care radiaza numeroase proeminente subtiri. Corpurile celulare sunt grupate in ciorcini sau centre, fiecare cu o specifica, cum ar fi vederea, vorbirea sau controlul muscular. Ele formeaza materia cenusie a creierului denumita astfel deoarece se inchide la culoare cand este tratata cu anumite substante. Proeminentele celulare se unesc si formeaza un sistem de retele complex, ce include fibre nervoase cuprinzand materia alba.

...

vezi in continuare...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net