logare  |  registrare

Atenuator optic

Atenuator opticzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 16 octombrie 2011
Atenuator optic
556.47 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 117
Descriere

Atenuator optic


Cuprins

1. Introducere .2-4

2. Procesul de atenuare în fibra optică.4-6

3. Noţiunea şi esenţa atenuatoarelor optice.6-7

4. Tipologia atenuatoarelor optice  .7-13

   4.1. Atenuatorul optic fix .8-9

   4.2. Atenuatorul optic variabil .9-13

5. Proiectanţi mondiali de atenuatoare optice .14-25

   5.1. Amphenol .14-19

   5.2. Agilent.20-23

   5.3. Anritsu.  23-25

6. Concluzie.26

7. Lista literaturii utilizate.27

 ...

1. Introducere

   Fibra optică este o fibră subţire transparentă, de obicei, fabricată din sticlă sau plastic pentru a transmite lumină. Optoelectronica este o ramură a ştiinţei şi ingineriei preocupată de studiul unor asemenea fibre.

     Comunicaţiile au atins un punct în care, oricît de mare ar fi nevoia dumneavoastră de comunicaţii, ea poate fi acoperita. Se face lucrul acesta, în principal, cu ajutorul tehnologiior broadband. Cea mai puternică dintre ele - fibra optică. Tehnic vorbind, transmisia datelor prin fibra optică se bazează pe conversia impulsurilor electrice în lumină. Aceasta este apoi transmisă prin mănunchiuri de fibre optice pînă la destinaţie, unde este reconvertită în impulsuri electrice. Pentru utilizatori, aceasta înseamnă: - rată de transfer foarte mare în raport cu celelalte tipuri de conexiune (practic nelimitată, şi înca imposibil de folosit la maximum de către aplicaţiile existente); - mai multă siguranţă - fibra optică este insensibilă la perturbaţii electromagnetice şi este inaccesibilă scanărilor ilegale (interceptari ale transmisiunilor); - posibilitatea de instalare rapidă si simplă, in orice condiţii, datorită greutăţii reduse a cablului optic şi existenţei mai multor tipuri de cabluri.Reprezinta soluţia pentru accesul de mare viteză la serviciile internet, utilizînd fibra optică pentru conexiuni dedicate permanente. Este recomandat firmelor care au ajuns la o anumita maturitate informaţională, cu un numar mare de posturi de lucru cuplate la reţeaua internet şi cu un transfer informaţional susţinut pe tot timpul unei zile de lucru.

 

    Aplicaţiile fibrelor optice

     Cablurile din fibrele optice pot fi folosite ca mediu pentru transmiterea informaţiilor în telecomunicaţii şi reţele datorită faptului că sunt flexibile şi pot fi mînuite ca nişte cabluri obişnuite. Cu toate că fibrele optice pot fi produse din plastic transparent sau sticlă, totuşi, fibrele folosite în telecomunicaţii de lungă distanţă sunt întotdeauna din sticlă, datorită proprietăţii de absorbţie optică joasă a acesteia. Transmiterea luminii prin fibră este posibilă datorită reflecţiei interne în material. Aceasta este o proprietate importantă care elimină intersectarea semnalului în cablu şi permite rutarea cablului cu întorsături şi cotituri. În aplicaţiile din telecomunicaţii, lumina se foloseşte în infraroşu, la lungimi de undă apropiate de lungimea de undă cu minimum de absorbţie a fibrei utilizate. 

    Fibrele sunt în general, folosite în perechi, fiecare fibră transmiţînd un semnal în fiecare direcţie. Cu toate acestea, comunicaţiile bidirecţionale printr-o fibră sunt posibile dacă se folosesc două lungimi de undă şi ramificatori potriviţi.

    Cablurile de fibră optică moderne sunt într-o varietate largă de învelişuri de protecţie, confecţionate pentru aşa aplicaţii ca instalarea în conducte, conectarea la stîlpurile telefonice, instalaţii submarine sau inserţia în străzile pavate. În ultimii ani, costul cablurilor s-a diminuat considerabil graţie cererii mari din partea companiilor japoneze şi sud koreene.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com