logare  |  registrare

Atenuarea în fibra optică

Atenuarea în fibra opticăzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 16 octombrie 2011
Atenuarea în fibra optică
227.95 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 117
Descriere

Atenuarea în fibra optică


Atenuarea în fibra optică – aceasta este valoarea micşorării puterii optice, care se propagă dea lungul fibrei optice între două secţiuni transversale la lungimea de undă dată. Atenuarea în fibrele optice se exprimă în dB. Coeficientul de atenuare în fibrele optice este valoarea atenuării pe o unitate de lungime a fibrei optice şi se exprimă în dB/km. Coeficientul de atenuare în fibrele optice este condiţionat de pierderile în fibra optică şi se exprimă prin relaţia:

a=aDR+aAM+aIR+aAI

unde aDR,aAM,aIR,aAI - corespunzător componentele coeficientului de atenuare pe baza dispersiei Relei, absorbţia în materialul fibrei, absorbţia infraroşu şi absorbţia la impurităţi.

   În general pierderile de energie în materialul fibrei depind de absorbţia energiei luminoase, existenţa diferitor impurităţi, aşa ca grupele hidroxile (OH), ioni de metale (fer, cobalt, nichel, cupru) şi alţi compuşi, şi de asemenea pierderile la absorbţia puterii transmise în intervalul spectrului infraroşu.

Pierderile totale la absorbţia în fibrele optice se determină prin relaţia:

ap=    aAM+aIR+aAI                                             

   Mecanismul pierderilor de bază, care apar la propagarea prin fibra optică a energiei electromagnetice, este reprezentată pe fig.1. O parte din putere, care se transmite la intrarea ghidului de undă Pin, se disipează din cauza variaţiei direcţiei razelor care se propagă la neregularităţi şi iluminarea lor în mediul înconjurător (aDR), o altă parte a puterii se absoarbe de către materialul fibrei optice (aAM) sub forma polarizării dipolilor fibrei optice, la impurităţile adăugătoare, ce apare sub formă de căldură Joule (aAI). În rezultat puterea la ieşire Рout,  se micşorează.  

   Pierderile la absorbţie foarte mult depind de puritatea materialului şi existenţa impurităţilor parazite duc la mărirea considerabilă a ei. Pierderile la dispersie limitează valoarea minimă a pierderilor accesibile în fibrele optice.

...


Pierderile extrinseci (externe).Sursa de radiaţie este livrată de fabricant gata cuplată şi aliniată la un segment de cablu optic de câţiva centimetri, cuplaj care este cunoscut sub numele de cuplaj pigtail. In acest fel cuplajul de intrare este înlocuit cu un cuplaj de două segmente de cablu.

    Pierderile extrinseci (externe) în îmbinare determinate de nealiniere sunt determinate de realizarea defectuoasă a sistemelor de cuplare. Nealinierile pot fi determinate de:

- deplasare radială între axele optice ale celor două fibre,

- deplasarea axială între suprafeţele frontale ale fibrelor, un unghi necorespunzător între axele optice ale celor două fibre

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com