logare  |  registrare

Multicadre

Multicadrezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 12 octombrie 2011
Multicadre
830.11 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Multicadre

 

            Anterior a fost arătat că modulul TU-12 are 36 baiţi, unul dintre care este pentru pointer. Însă un bait pentru funcţionarea normală a moduluilui nu este deajuns (de exemplu în AU-4 PTR  pentru pionter sunt alocaţi 6 baiţi). Din aceste considerente, pentru a asigura un regim plutitor al informaţiei, este creat multicadrul, care este format din cîteva cadre în limita cărora ar putea fi amplasat containerul de nivel inferior C-12. pentru containerele VC-12, multicadrul se formează din 4 cadre consecutive VC-12 (figura 6.13(a)) şi are mărimea 35×4=140 baiţi, iar perioada de repetare este de 500 μs.

            În timpul creării multicadrului sunt permise 3 variante de reprezentare a semnalelor utile în structura sa: asincron, bit – sincron, bait – sincron. Semnalul cu sincronizare de biţi ste utilizat pentru semnale cu încărcătură utilă, care nu are structură în baiţi, şi nu este recomandat pentru utilizarea în conexiunile internaţionale.


            Reprezentarea asincronă a semnalului de 2 Mbps (figura 6.13(b))

      În figură este notat: POH – antetul tractului, 32 baiţi – pentru încărcarea semnalului util de 2,048 Mbps, R – balast fixat, S1 şi S2 – pentru reglarea pozitivă sau negativă a vitezei de transmisiune, C1 şi C2 – biţii de dirijare cu reglarea vitezei.

desen

          Structura antetului tractului, POH, este a containerului virtual VC-12 este rezentată în figura 6.14. primii 2 biţi BIP-2 sunt utilizaţi pentru controlul parităţii, bitul 3, FEBE (Far End Block Error) – ste utilizat pentru a informa sursa semnalului despre prezenţa erorilor găsite în timpul verificării parităţii. Bitul 4 nu se utilizează. Biţii 5 – 7 conţin informaţia dacă a fost sau nu a fost format containerul virtual, cît şi indică tipul modului de reprezentare a încărcăturii utile în el. Bitul 8 FERF (Far End Reception Failed) – indică derenjamente la recepţie, la capătul îndepărtat al liniei. Acest bit este un indicator care previne sursa de emisie a semnalului, trimiţînd semnalul de indicare a stării de avariere (AIS).

...

Reprezentarea Byte-sincronă a semnalului de 2 Mbps

Schema formării modulului de transort STM-N

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com