logare  |  registrare

Centrale telefonice electronice

Centrale telefonice electronicezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 12 octombrie 2011
Centrale telefonice electronice
1.19 MB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Centrale telefonice electronice

 

1.1. INTRODUCERE 

1.1.1. Prezentarea generală a centralelor telefonice electronice digitale

     Centralele telefonice au rolul de a asigura conexiuni între terminalele mediului telefonic, care pot fi linii de abonaţi (analogice sau digitale), sau joncţiuni (analogice sau digitale) între centrale telefonice. Din punct de vedere al conexiunilor realizate, apelurile pot fi apeluri locale (conexiuni între linii telefonice locale), apeluri de ieşire (conectarea unei linii locale la o alta centrală), apeluri de intrare (conectarea unei joncţiuni de la altă centrală la o linie locală) sau apeluri de tranzit (conectarea între două centrale prin intermediul circuitelor de joncţiune asociate).

O centrală telefonică conţine următoarele unităţi:

   * Unitate de acces pentru conectarea la linii de abonat sau joncţiuni; ele asigură  deci  interfaţa cu mediul telefonic pentru transmiterea vocii şi a semnalizărilor între terminal şi centrala telefonică.

   * RC = reţeaua de conexiune reprezintă unitatea care realizează conectarea între oricare dintre canalele de comunicaţie folosite pentru interconectarea şi comunicarea între utilizatori sau pentru semnalizări interne sau externe sistemului de comutaţie;

   * US = unitatea de semnalizare controlează schimbul de informaţii de semnalizare cu posturile terminale de abonaţi sau între centralele telefonice;

   * UCC = unitatea de comandă şi control permite realizarea superviziunii şi comenzii pentru toate unităţile centralei, şi de asemenea asigură facilităţi de exploatare şi întreţinere a sistemului.

      Unitatea de acces la liniile de abonaţi conţine interfeţe de linii de abonat (IL), grupate în module, asociate unui etaj de comutaţie pentru concentrarea traficului spre circuitele de comunicaţie. Unităţile de acces la liniile de abonat pot fi instalate local (în centrală) sau distant, în vecinătatea unei grupe de abonaţi. Se asigură în acest fel reducerea lungimii medii a liniilor de abonat, ceea ce conduce la reducerea investiţiilor cu reţeaua de abonat, partea cea mai scumpă şi cea mai puţin utilizată din reţeaua de telecomunicaţii.

desen

...


1.1.1.2. Funcţiile centralelor telefonice

1.2. REŢELE DE COMUTAŢIE ELECTRONICE DIGITALE

1.2.1. Tehnici de comutaţie

1.2.2. Reţeaua de comutaţie digitală sincronă

1.2.2.1. Funcţiile reţelei de comutaţie digitală

1.2.2.2. Comutator temporal ciclic / T /

1.2.2.3. Comutator spaţial   / S / 

1.2.2.4. Comutatorul digital - spaţio-temporal / D [T] /

1.2.2.5. Comutatorul digital  M 088

1.2.2.6. Matrici de conexiune realizate cu M088

1.2.2.7. Reţeaua de comutaţie etajată

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net