logare  |  registrare

Strategia concurenţială

Strategia concurenţialăzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 09 octombrie 2011
Strategia concurenţială
49.04 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 184
Descriere

Strategia concurenţială

 

       În acest capitol vom încerca să ne referim la strategiile elaborate de firmele mari, corporaţii cu mai multe centre strategice de gospodărire.

      Ar trebuie să ne aducem aminte de faptul, că de la bun început managementul strategic era o ştiinţă care tot mai mult se aprofunda în analize strategice (SWOT). Situaţia s-a modificat odată cu apariţia conceptului de strategie concurenţială. ŞI în 1985 apare cartea savantului M. Porter cu denumirea de “Avantaj concurenţial”, care ne vorbeşte despre faptul că analiza este o procedură necesară dar nu şi suficientă pentru a obţine succesul în activitate. Reieşind din informaţia primită putem face concluzia care din alternativele existente s-o utilizăm. Posibilităţile, de fapt reiese din însăşi analiza efectuată. Strategiile firmei pot fi clasificate în următoarele domenii: de diversificare, de dezvoltare de rezultat (maximizarea în timp scurt a veniturilor de pe urma activităţii firmei). Este imposibil de a determina metodele cele mai efective în comportamentul firmei pe piaţă; acestea depind întru totul de analiza efectuată. Strategiile bune trebuie să se bazeze pe poziţii tari şi utilizarea la maxim a tuturor posibilităţilor avantajoase. Logica unei abordări minuţioase ne vorbeşte despre faptul că fiecare firmă se ciocneşte de un spectru unical de situaţii cu diferite nuanţe de pericol (OS şi TS) şi fiecare din organizaţii va avea diverse avantaje (Ss şi Ws), ca rezultat şi strategia fiecăreia va fi unică în genul său. Cu regret menţionăm insuccesul multor companii care încercau să utilizeze analiza SWOT, ca rezultat ei primeau o listă enormă de propuneri pentru a îmbunătăţi mersul lucrurilor, şi în fond nimeni nu ştia ce trebuie de făcut.

       Meritul principal al lui M. Porter constă în faptul că el a indicat cele două căi posibile pentru a atinge funcţionarea optimă a întreprinderii. Adică sau firma devine producător cu cel mai mic nivel al preţului de cost pe toată ramura, sau efectuează diferenţierea produsului său în aşa fel (în acea direcţi) în care cumpărătorul îl va aprecia şi va fi gata să achite preţul maxim pentru al cumpăra. Firmele, la rândul său pot hotărî să aplice strategiile elaborate pe piaţă mai largă sau doar pe segmentul îngust de funcţionare. Aceste posibilităţi (alternative) sunt reflectate în figura ce urmează. Să precăutăm detaliat fiecare din posibilităţile strategice.

 desen

1 Leaderismul în minimizarea costurilor
2 Diferenţierea
3 Focalizarea
4 Aprecierea conceptului de strategii comune.
5 Lanţul de valori

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com