logare  |  registrare

Schimba viziunea ta despre HIV si SIDA

Schimba viziunea ta despre HIV si SIDAzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 16 septembrie 2011
Schimba viziunea ta despre HIV si SIDA
45.34 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 156
Descriere

Schimba viziunea ta despre HIV si SIDA!


Cuprins

1.Hiv si Sida: care-i diferenta?

2.Cum are loc infectarea cu Hiv?

3.Cum nu se transmite HIV?

4.Care sunt semnele de infectare cu HIV?

5.Ce este “Fereasta imunologica”?

6.Testarea

7.Cum se face testarea la HIV?

8.Tratamentul

9.Lista organizatiilor utile

 

    Fiecare a doaua persoana diagnosticata HIV-pozitiv din Republica Moldova reactioneaza in felul urmator”Niciodata nu am crezut ca ma poate afecta pe mine”.Majoritatea dintre noi a auzit de HIV si despre caile de transmitere a acestui virus. Si aceasta informative nu este prima despre HIV ,dar, in pofida acestui fapt, ignoram informatia si subapreciem riscurile de infectare.

Acest subiect este incaa o incecare de a te convinge ca HIV nu e peste unti si mari,ca in Republica Moldova te poti infecta la fel de ursor cum o poti face in multe alte tari. Peste 2000 de tineri din Republica Moldova au avut imprudenta sau nenorocul de acontacta HIV.

    Probabil stii deja ca exista un asemenea virus numit HIV-virusul imunodificientei umane- si ,daca te infectezi, ai putea contacta maladia SIDA care este incurabila.Probabil Nu-ti dai seama decomdata ca acest lucru te priveste sip e tine.

Infectarea cu HIV merge mina de mina cu sexul “neprotejat”.Si nu conteaza daca ai 16,20 sau 25 de ani. Orice contact neprotejat,chiar si cu cel mai bun si mai sigur partener,dupa parerea ta ar putea duce la infectare.

Sa fii bolnav nu e deloc bine: fie ca merge vorba de angina,fie-de infectarea cu HIV.(Dar cel mai surprinzator este ca de HIV te poti proteja mult mai usor ca de angina!

De exemplu ,ai minact ,bunaoara,vara inghetata si iata ca apare tusa,febra,te doare capul…Iar HIV nu se ia de la inghetata sau de la apa rece.Ca sa te protejezi de el,nu este nevoie sa studiezi cu atentie prospectele medicale,sa cumperi costum special de protective sau sa ai studii superioare.HIV nu se transmite niciodata prin cale habituala.

     Conform statisticilor oficiale in Republica Moldova la 01.09.2009 sunt inregistrate 5403 de personae HIV-pozitive. Cazurile de infectare se inregistreaza in toate teritoriile administrative ale republicii. La fel, datele statistice denota schimbarea cailor de transmitere a infectiei HIV :de la transmiterea pe cale injectabila spre transmiterea pe cale sexuala. Majoritatea cazurilor noi de infectare cu HIV sunt atestate in rindurile persoanelor apte de munca in virsta fertile(15-39 ani).

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net