logare  |  registrare

Cinetica chimică

Cinetica chimicăzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 29 august 2011
Cinetica chimică
41.37 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 47
Descriere

Cinetica chimică

 

Consideratii teoretice:

Dacă termodinamica chimică stabileşte condiţiile de realizare spontană a unei reacţii chimice, cinetica chimică permite cunoaşterea evoluţiei unei reacţii chimice în timp.

Aceasta se exprimă prin viteza de reacţie, influenţa diferiţilor factori exteriori asupra ei, cât şi cunoaşterea etapelor intermediare, prezenţa în reacţia chimică studiată, respectiv a mecanismului reacţiei.


Viteza de reacţie:

     Variaţia vitezei de reacţie în funcţie de concentraţie.

Din punct de vedere cantitativ, viteza unei reacţii chimice se poate defini ca fiind variaţia concentraţiei în unitatea de timp. Astfel, pentru o reacţie a cărei ecuaţie este:

aA+bB+cC+dD...-->pP 


În care A, B, C, D…. sunt substanţele reactante a căror concentraţie se diminuează în timp (, viteza de reacţie se poate exprima în 2 feluri:    

Viteza de reacţie creşte odată cu numărul de ciocniri dintre molecule, care la rândul lor creşte odată cu concentraţia substanţelor reactante.


Partea experimentală:

     Viteza de reacţie:

Determinarea vitezei de reacţie şi a influenţei concentraţiei şi temperaturii asupra acesteia pentru reacţia dintre triosulfatul de sodiu (Na2S2O3) şi acidului sulfuric (H2SO4).

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net