logare  |  registrare

Sisteme de operare: Windows, Unix, MSDOS, Linux şi sisteme de micronucleu

Sisteme de operare: Windows, Unix, MSDOS, Linux şi sisteme de micronucleuzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 23 august 2011
Sisteme de operare: Windows, Unix, MSDOS, Linux şi sisteme de micronucleu
59.32 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 208
Descriere

Sisteme de operare: Windows, Unix, MSDOS, Linux

şi sisteme de micronucleu


 

2.1. Evoluţia şi clasificarea sistemelor de operare.

2.2. Tipuri de sisteme de operare, obiective şi exemple de sisteme de operare pentru funcţii, calcule personale, comanda unor procese industriale, sisteme în timp real şi sisteme în timp partajat.

2.3. Clasificarea şi evoluţia sistemelor de operare.

2.3.1. Sisteme de operare MSDOS şi Windows

2.3.2. Structura şi funcţiile pachetului integrat Microsoft Office.Numele şi extensiile utilizate de sistemul de operare. Salvarea, copierea şi mutarea fişierelor în Windows.

2.3.4. Sisteme de operare: Unix şi Linux.

2.3.5. Sisteme de operare cu micronucleu. Organizarea intrărilor şi ieşirilor unui sistem de operare.


Evoluţia şi clasificarea sistemelor de operare

O analiză cronologică a dezvoltării sistemelor de operare e greu de realizat deoarece multe din principiile importante au fost analizate şi realizate cu mult timp înainte de a deveni acceptate şi utilizate. De exemplu: conceptul de memorie paginată şi memorie virtuală au fost realizate pentru prima dată în anul 1959 în cadrul sistemului ATLAS fiind utilizate la mijlocul anilor 60 în unele sisteme cu destinaţie specială pentru ca în anul 1972 să fie preluate de firma IBM în cadrul familiei de calculatoare mari.

Primele sisteme erau caracterizate prin prelucrarea secvenţială a task-urilor. Tipul de execuţie a acestor programe era relativ mare, instrumentele erau primitive, iar fiecare programator îşi încărca în mod individual programul de care avea nevoie, apăsa butoane, controla conţinutul locaţiilor de memorie etc.Sporirea vitezei de calcul, dar şi a preţului calculatoarelor cerea o utilizare mai eficientă a timpului la calculator.

Au fost propuse programe de monitorizare care treceau de la o lucrare la alta în mod automat, utilizatorul fiind responsabil doar de organizarea corectă a programelor în cadrul unui pachet. Acestea au fost primele încercări de prelucrare pe loturi (1956-1959).

Odată cu creşterea complexităţii calculatoarelor au fost propuse sisteme de supervizare care se aflau în memoria calculatorului şi acordau utilizatorilor servicii referitoare la gestiunea operaţiilor de intrare şi ieşire (1959-1963).

Apoi au urmat sistemele cu multiprogramare destinate să rezolve problema concordării vitezei de calcul a unităţii centrale şi a unităţilor periferice. Drept urmare, a apărut o mulţime de limbaje de control a operaţiunilor de intrare-ieşire.

După anul 1965 au apărut primele sisteme cu partajare a timpului(Time Sharing) care reprezentau nişte sisteme sofisticate de administrare a informaţiilor.

Păreri:
  • 3 din 5 stele! Autor: Vizitatorul | 08.11.2013
    prea patetik
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com