logare  |  registrare

Emisia stimulata

Emisia stimulatazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 18 noiembrie 2012
Emisia stimulata
52.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 93
Descriere

Emisia stimulata

 

GENERALITĂŢI

 

După cum se ştie, atomii şi moleculele corpurilor se află într-o continuă mişcare dezordonată, energiile lor cinetice fiind distribuite în jurul unor anumite valori medii ce depind numai de temperatură.


În afară de aceasta, atomii şi moleculele se pot afla în diferite stări de energie (stări electronice, stări de vibraţie, stări de rotaţie, etc.), astfel încât absorbţia sau cedarea energiei de către aceste particule are loc numai în cuante (cuantă de energie = cantitate determinată şi finită de energie care poate fi emisă de un sistem atomic, molecular) corespunzătoare tranziţiei între două stări energetice staţionare.


Distribuţia atomilor sau moleculelor pe aceste stări energetice este de asemenea funcţie de temperatura corpului.

Considerăm trei nivele de energie ale unui atom  E3 > E2 > E1 . Simbolizăm prin cerculeţe numărul de atomi care la o temperatură dată au energia corespunzătoare nivelelor respective.


Se constată că nivelul cel mai de jos, N1, este populat cu numărul cel mai mare de atomi, numărul acestora scăzând o dată cu trecerea pe un nivele energetic superior, deci N1 > N2 > N3. Aceasta este repartiţia obişnuită a atomilor unui corp aflat în echilibru termodinamic (starea în care toţi parametrii caracteristici nu se modifică în timp  ) la o temperatură dată.

 ...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com