logare  |  registrare

Administratia publica centrala in Marea Britanie

Administratia publica centrala in Marea Britaniezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 07 august 2012
Administratia publica centrala in Marea Britanie

Autor: Olya

38 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 172
Descriere

Administratia publica centrala in Marea Britanie


    Monarhia constituţionala ereditara. Şeful statului - monarhul in prezent prerogativele monarhului sunt foarte mici manifestarea in cadrul unor ceremonii acordarea avizului legislativului are dreptul sa fie informata regulat si consultata de către prim ministru cu privire la activitatea guvernului.

 

   Autoritatea legislativa - este exercitata de către camera lorzilor constituita pe alte principii de cit cele electorale si camera comunilor. Parlamentul este autoritatea legislativa suprema, nimeni nu poate sa amendeze legele aprobate de parlament. Comisiile departamentale constituite pe lingă camra comunilor se ocupe in mod expres cu urmărire inplemintarii legilor. întocmesc rapoarte, analizează probleme speciale. Fiecare comisie este deservita de un secretar sau funcţionar care lucrează o perioada limitata.

      Autoritatea executiva - şeful guvernului este pim ministrul, unul din liderii politici ai partidului ce a cistigat alegirile. Regina invita liderii partidelor politice care au majoritatea camerilor comunilor pentru ai consulta in vedera formarii guvernului prim min conduce sedintile guvernului, selectează miniştrii.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net