logare  |  registrare

Fluxurile internaţionale de plăţi

Fluxurile internaţionale de plăţizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 25 aprilie 2012
Fluxurile internaţionale de plăţi
233 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 131
Descriere

Fluxurile internaţionale de plăţi


       In ansamblul relaţiile financiar - valutare internaţionale, plăţile şi decontările internaţionale ocupă un loc bine determinat. Acest flux financiar este rezultatul derulării operaţiunilor comerciale internaţionale (export / import), cea mai mare parte a acestora fiind derulate prin băncile comerciale. Modalităţile de plată utilizate în comerţul internaţional s-au diversificat continuu, odată cu mutaţiile ce au avut loc în cadrul economiei mondiale şi a perfecţionării tehnicilor şi tehnologiilor de transmitere a mesajelor. Pentru derularea corespunzătoare a plăţilor internaţionale, un rol important îl au reglementările recunoscute şi acceptate în relaţiile bancare, elaborate de Camera de Comerţ Internaţional de la Paris.

         În prezent practica internaţională a dezvoltat numeroase instrumente şi tehnici de plată şi decontare, de la cele mai simple (mijloacele de plată) la cele mai complexe (modalităţile de plată). Cele mai frecvent utilizate modalităţi de plată şi decontare internaţionale sunt: plata în natură (fără numerar), plata prin mijloace (instrumente) de plată (cec, cambie, bilet la ordin, ordin de plată) şi plata prin intermediul unor modalităţi de plată complexe (incasoo şi acreditivul documentar).

 

 Plata prin marfă contra marfă

      Plata prin marfă contra marfă (troc, compensaţie) este prima “modalitate” de plată apărută în istorie, la care s-a revenit datorită unor fenomene de criză financiară manifestate la nivel naţional sau internaţional, sau datorită limitelor financiare ale unor participanţi la schimburile internaţionale – pentru a debloca relaţiile comerciale în absenţa disponibilităţilor financiare. În prezent, această formă a scăzut semnificativ ca pondere în volumul total al plăţilor internaţionale, fiind practicate cu precădere în cadrul operaţiunilor de contrapartidă (compensaţii, barter, lohn, buy-back).

...

I.Plata prin instrumente (mijloace) de plată

1. Cecul 

2. Cambia 

3. Biletul la ordin

4. Ordinul de plată

II.Modalităţile internaţionale de plată

A. Incasoo documentar

B. Acreditivul documentar

C. Scrisorile de credit 

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com