logare  |  registrare

Evaluarea unei afaceri

Evaluarea unei afacerizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 08 aprilie 2012
Evaluarea unei afaceri
150.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 131
Descriere


Evaluarea unei afaceri 


Scopul modulului: Familiarizarea studentului cu principalele elemente care caracterizează evaluarea unei afaceri

Obiectivele modulului:

                      Să explice interdependenta dintre contabilitate şi evaluarea economica
                      Să prezinte obiectul, scopul, destinatarii, metodele şi procedeele evaluării 


     Evaluarea reprezintă actul sau procesul de exprimare a unei opinii asupra valorii prin intermediul unor demersuri specifice, realizate de către un profesionist sau de către o societate specializata. Prin evaluare nu se creează valoare, ci se interpretează piaţa pentru a se ajunge la estimarea unei valori.

    Prin valoare se întelege calitatea convenţională a unui obiect căruia îi este atribuită în urma unor calcule şi expertize.

    În continuare dorim să diferenţiem  termenul de valoare prezentat mai sus, pe care o vom numi valoare economică, de termenul de valoare contabilă. Aceasta pentru că între cele doua termene există numeroase deosebiri dar şi interdependenţe, prin cunoaşterea cărora ambele categorii ale valorii pot fi definite. 

    Diferenţele dintre cele doua tipuri de valori se relevă prin modalităţile de obţinere corelate cu obiectivele urmărite. Astfel, valoarea economică se determina printr-un proces specific, evaluarea economică, care reprezinta un complex de tehnici, procedee şi metode bazate pe multidisciplinaritate, prin care un activ sau o întreprindere în ansamblul sau (o afacere), sunt aduse din punct de vedere valoric la nivelul pieţei şi prin aceasta li se asigură comparabilitate cu valoarea de piaţă. Dorim să precizăm că termenului de activ îi conferim acelaşi conţinut că  şi celui utilizat în cadrul evaluării contabile.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com