logare  |  registrare

Hârtiile de valoare

Hârtiile de valoarezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 08 februarie 2012
Hârtiile de valoare
60.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 131
Descriere

Hârtiile de valoare


      Hârtiile de valoare pe termen lung prezintă grade diferite de risc, investitorii (solicitanţii) raportându-se la acesta. De pildă, obligaţiunile sunt mai puţin riscante decât acţiunile, iar obligaţiunile guvernamentale mai puţin riscante decât celelalte obligaţiuni etc. Să reţinem aici ideea că hârtiile de valoare cu grad înalt de risc asigură (permit) venituri mai mari.

      Lichiditatea hârtiilor de valoare, anticiparea ei se referă la şansa vânzării lor rapidă şi cu cheltuieli minime. În general, hârtiile de valoare listate la bursă au un grad ridicat de lichiditate. Unii solicitanţi de hârtii de valoare (cei mari şi puternici economic) nu ţin seama de criteriul lichiditate în decizia lor de a-şi plasa disponibilităţile băneşti.

      În concluzie, cumpărătorii de hârtii de valoare pe termen lung se orientează spre acele hârtii de valoare care le asigură concomitent: randamente înalte, riscuri mici şi lichiditate rapidă.

 

    Oferta hârtiilor de valoare pe termen lung (sau fără termen) este susţinută de întreprinderi şi administraţii publice (participanţi general deficitari în ceea ce priveşte economiile). Pentru agenţii economici întreprinzători, susţinerea investiţiilor fizice care generează venituri după mai mulţi ani de la începerea obiectivului se poate face numai prin atragerea de resurse financiare (interne sau externe) pe termen lung. Economia contemporană se poate desfăşura normal numai prin folosirea ambelor resurse de finanţare. În acest fel, se rezolvă contradicţia dintre economiile numeroase, mici şi dispersate, pe de o parte şi nevoia de resurse financiare mari, pe de alta, în măsură să asigure realizarea obiectivelor economice la nivelul exigenţelor tehnico-ştiinţifice actuale.

...

Păreri:
  • 4 din 5 stele! Autor: Vizitatorul | 12.09.2014
    Foarte informativ.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net