logare  |  registrare

Aparatul digestiv si digestia

Aparatul digestiv si digestiazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 21 martie 2011
Aparatul digestiv si digestia
42.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 110
Descriere

Aparatul digestiv si digestia


Aparatul digestiv este alcatuit din totalitatea organelor in care are loc transformarea alimentelor in substante simple asimilabile de catre cellule. Aparatul digestive este alcatuit din doua parti:tubul digestiv si glandele anexe.

Tubul digestiv este alcatuit din mai multe segmente:cavitatea bucala, faringele, esofagul, stomacul,intestinul subtire si intestinul gros. Aceste segmente sa inlantuie sub forma unui tub continuu de calibru diferit,incepand de la orificiul bucal pana la orificiul anal.

In drumul sau de la orificiul bucal pana la orificiul anal,tubul digestiv strabate  craniul viscerial,gatul,toracele(mediastinul),cavitatea abdominala,marele si micul bazin.Cea mai mare parte a tubului digestiv este in cavitatea abdominala ,care este delimitata de partea superioara de muschiul diafragm,iar in cea inferioara comunica cu ca vitatea pelviana,de unde si denumirea de cavitatea abdominopelviana.


Glandele anexe ale tubului digestiv.

In tubul digestiv se gasesc numeroase glande,unele in peretii sai,altele constituind organe glandulare anexe.Glandele anexe din peretii tubului digestiv sunt raspindite indeseobi in tunica mucoasa si in unele segmente(esofag si duoden),acestea patrund pana in tunica submucoasa.Glandele mari dinafara peretilor tubului digestiv,numite glande anexe,comunica cu cavitatea segmentului digestivrespectiv prin conducte excretoare.In aceasta categorie intra glandele salivare ,ficatul si pancreasul.Glandele salivare sunt: Glandele salivare mici,Glandele salivare mari(Glanda parotida,Glanda submandibulara,Glanda sublinguala).

 


Glandele anexe ale tubului digestiv.

Fiziologia aparatului digestiv

Digestia bucala

Compozitia chimica a salivei.

...

vezi in continuare...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com