logare  |  registrare

Cercetarea proceselor tranzitorii în circuitul R, C

Cercetarea proceselor tranzitorii în circuitul R, Czoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 31 octombrie 2011
Cercetarea proceselor tranzitorii în circuitul R, C
102.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 117
Descriere

Cercetarea proceselor tranzitorii în circuitul R, C


      Procesul de trecere  a unui circuit dintr–o stare stabilizată în alta se numeşte proces tranzitoriu. Spre deosebire de procesele stabilizate (staţionare), procesele dinamice tranzitorii se descriu cu ajutorul ecuaţiei diferenţiale. Orice schimbări ce au loc într-un circuit (conectarea şi deconectarea elementelor active şi pasive, scurtcircuitul unei porţiuni de circuit, schimbarea bruscă a parametrilor etc.) se numesc schimbări de comutaţie sau comutaţii.

            În orice procese tranzitorii şi permanente (stabilizate) se respectă două condiţii principale, ce pot fi formulate ca legi de comutaţie:

    1.Într-o oarecare ramură cu inductanţa curentul (fluxul magnetic) păstrează în momentul comutaţiei acea valoare, pe care o avea pînă la comutaţie, apoi variază, începînd cu această mărime.

    2.Într-o oarecare ramură tensiunea şi sarcina electrică a condensatorului păstrează în momentul comutaţiei acele valori, pe care le avea la comutaţie, apoi variază, începînd cu aceste mărimi.

    Ambele legi sînt bazate pe principiul, că schimbarea bruscă a energiei acumulate în inductanţă şi capacitatea este imposibilă.

Cercetaţi procesele de încărcare şi descărcare a unui condensator. 

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com